Olet täällä

Baotian rebel, fude race bt49qt-12 high output jännitesäädin

Skootterin kanssa on ollut sähköongelmia jo jonkin aikaa. Valot ovat aina palaneet erittäin heikosti ja akku ei latannut täyteen ajossa vaikka ajan noin 80km päivässä silloin kun ajan. 

Ensin ostin uuden vakio jännitesäätimen mutta ei tapahtunut suurta muutosta, sitten kävin kaikki johdot läpi ja tein uudet paremmat juotokset. Tämä auttoi hieman ja vaihdoin vielä uuteen staattoriin mutta vieläkin valot olivat erittäin heikot ja akku ei latannut täyteen.

Ruotsinkielisessä foorumissa joku mainitsi että on olemassa high output jännitesäätimiä jotka antavat enemmän virtaa valoille ja akun lataukseen. Suomalaisissa verkkokaupoissa löytyi vain Narako high output jännitesäädin hintaan 28€ mutta olin tilaamassa muutakin ja samasta kaupasta ei löytynyt muut tarvitsemani osat ja ei oikein huvittanut maksaa postikuluja erikseen jokaisesta osasta.

Sitten löysin ruotsalaisen verkkokaupan mistä löytyi kaikki osat samassa kaupassa, kauppa oli twostroke.se, ja Motoforce - jännitesäädin (High Output) hintaan 199kruunua eli n 23€. Toimituskulut olivat 6.80€ ja paketti saapui muutaman päivän jälkeen.

Sitten ei muuta kun etukatteet irti ja hommiin

 

baotian jännitesäädin vakioJännitesäädin löytyy etukatteiden takaa ja on kiinnitetty yhdellä pultilla. Pultin ja jännitesäätimen välissä on maadoitus johto (muista laittaa johto takaisin kun vaihdat jännitesäätimen.
Kinnitys reijän ympäri oli paksusti maalia.Hion pois jonkin verran reijän ympäriltä että maajohto saaisi paremman kosketuksen runkoon.
jännitesäädin reikäjännitesäätimen kiinnitys

Sitten uusi high output säädin paikalle ja testaus. Akku alkoi heti latamaan ja valot paloi juuri niin kirkkaasti kun 35w lampun pitääkin. Eli suosittelen kaikille jolla on kiinan skootteri missä heikot valot tai heikko lataus.

Share